Wedstrijdinformatie

Op zondag 24 september 2017 organiseert de Stichting Estafette Run Borne voor de 11e keer de Estafette Run voor jeugd en volwassenen. Deelname aan de run is GRATIS!

Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 4 personen (om in aanmerking te komen voor de prijzen moet een team uit minstens 3 personen bestaan) ingedeeld in één van de volgende categorieën:

 • jeugd basisonderwijs, jongens/meisjes gemengd
 • jeugd basisonderwijs, meisjes
 • heren/gemengd
 • dames

De afstanden zijn voor de jeugd basisonderwijs 4 x 850 meter rond de Stroom Esch vijver in Borne en voor de overige teams 4 x 5,1 kilometer door het prachtige buitengebied tussen Borne en Hertme. Dus maak een team, verzin een leuke naam, schrijf je in en doe mee aan dit gezellige en sportieve evenement!

Wedstrijdbeschrijving
Jeugd basisonderwijs: Start 11:00 uur op het fietspad naast de vijver.
Estafetteloop over een afstand van vier ronden van 850 meter om de Stroom Esch vijver. De eindtijden van het team worden geregistreerd. Aanvullend aan de eindtijden trachten wij ook de individuele tijden van de deelnemers vast te leggen, we kunnen dit echter niet garanderen.

Heren/gemengd en Dames: Start 11:30 uur, op het fietspad naast de vijver.
Estafetteloop over een afstand van vier ronden van 5,1 kilometer door de wijk Stroom Esch en het buitengebied van Borne/Hertme

Direct na de start van de volwassenen start de sponsorloop voor kinderen van de onderbouw van de basisschool.

Inschrijving
Inschrijving via deze website tot uiterlijk vrijdag 25 september 2016, 20.00 uur. Na inschrijving is niet mogelijk. Het is belangrijk om bij de inschrijving de juiste loopvolgorde aan te geven. Eventuele wijzigingen in de volgorde kunnen tot en met 26 september 20.00 uur per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) worden doorgegeven.

Startnummers afhalen bij het inschrijfbureau in de tent bij de start/finish vanaf: 9.30 uur. Jeugd tot uiterlijk 10.45 uur en de volwassenen tot uiterlijk 11.15 uur. Het is voldoende indien één lid van het loopteam de startnummers komt afhalen. Op de startnummers staat met een rode letter (A t/m D) de loopvolgorde aangegeven. Het is belangrijk dat de opgegeven loopvolgorde wordt aangehouden.

Deelname aan de Estafette Run is voor alle teams gratis.

Algemeen

Wisselen is alleen toegestaan binnen de wisselzone door overgeven van het stokje. 
Teams met twee of drie lopers dienen ervoor te zorgen dat na iedere ronde wordt gewisseld. Het is een loper dus niet toegestaan twee ronden achter elkaar te lopen.
Het startnummer dient bij iedere wissel en bij de finish duidelijk zichtbaar te zijn.
Na afloop zal iedere deelnemer tegen inlevering van het startnummer een attentie ontvangen.

Overig

 • Parkeren bij winkelcentrum De Dorsmolen in Borne en in de wijk.
 • Fietsen graag plaatsen bij de ingang van de sporthal, of langs het hek van basisschool de Hooiberg. ( in elk geval niet bij de vijver !! )
 • Op het grasveld bij de start/finish staan tenten zodat deelnemers bij eventuele regen droog op elkaar kunnen wachten. Tegen een kleine vergoeding is er koffie en thee!
 • Naast de estafette zullen er diverse randactiviteiten zijn. Zo zijn er twee springkussens, is er een stormbaan, kunnen kinderen kleuren en tekenen ze kunnen zich laten schminken.
 • Er is een toiletvoorziening op het start/finishterrein.
 • Het is niet de bedoeling dat de loper/loopster van de teams Heren/Gemengd en Dames de hele afstand met het estafettestokje loopt. Het stokje wordt ca. 50 meter na de wisselzone in een bak gedeponeerd en ca.50 meter voor de wisselzone door een vrijwilliger aangereikt.
 • Jeugd loopt wel de hele ronde met het stokje.
 • Basisscholen uit de gemeente Borne strijden om de wisselbeker voor het Borns Kampioenschap.
 • Prijsuitreiking is zo snel mogelijk na afloop van de wedstrijd bij start/finish, volwassenen kan eerder inoverleg met winnaars. Uitslagen en foto’s zijn te vinden op deze website.
 • EHBO aanwezig in grote tent op het start/finishterrein.
 • Deelname op eigen risico.
 • Het is niet toegestaan in en uit te lopen op het fietspad richting de tijdwaarneming.